Saturday, December 27, 2008

family day..

tempat: hotel glory beach resort, port dickson
masa: 24 dis-25 dis 2008


silalah lihat slideshow di bawah ini..
keriangan kanak2 ribena semua org terserlah..




sebenarnya, family day ni dah lame rancang nak buat....
tapi biasala masing2 busy..last time buat mase aku drjah 6 dulu..
kat port dickson gak..kat apartmen yg tepi laut jugak...
time tu arwah abg long (klik sini) yg organizekan...
abg long prnah amanatkan kat kaklong utk buat bnde ni lg klu die dah takde..
so, yg kali ni, kak long selaku ketua n kak isha n aku n cousins yg laen,
sbg cucu2 nenek turut mmbantu ape2 yg patut la..
aku sgt hepi bile program ni berjaya dgn jayanya...
walaupun ade kekurangan sket2..terima kasih atas semua yg turut trlibat menjayakannya..pak usu yg bawak kami pegi tesco utk beli brg2 n sabar melayan anak2 buah die yg bnyk kerenah..n juge pada makteh yg masakkan juadah2 yg sedap utk kami semua..nasi ayam, nasi lemak..mmg class gitu..
pada makngah, pak andak, uncle yg menaja hadiah2 yg ade..n kpd semua laa.

semua org sgt sporting laa..tu yg best bangat tu..ok la..meh aku cerita sket secara ringkasnya ape yg kami buat kat sana..

oh ye..kami turut disuruh memakai warna baju yg telah ditetapkan mengikut family masing2..haha..saje2 je wat mcm tu kasi colourful sket..
lagi satu, thanz to abg bad (from purplish fmly-pls refer to pics below)) sbb tolong amik gmbr2 kami kat sane gune camera DSLR die tu..huhu..

24 dis-kami bertolak n berkumpul di sana..aku n adik naek ngan pak usu punye kete coz papa balik keje lambat..kami n cousins yg laen kn nak mandi swimming pool..haha..ok..mlm tu ade BBQ n tahlil ringkas..ade jugak yg buat BBQ kat tepi pantai tu..tp kami je yg malay..depa yg laen sume dok sambut krismas..siap ade bunge api lg tu..bile dah abih mkn BBQ, (of course aku mmg yg kuat mkn..haha)...mak ngah masak steamboat plaks..sdap2..sambil2 tu kami maen kotak beracun..mcm2 r denda yg setiap wakil famly kene buat..

25 dis-ok.bermula kul 7 am, ade senamrobik, menari poco2..pastu sarapan.. acara sukaneka utk bdk2..spt-cari gula dlm tpung, yg lari2 ikat kaki, mkn epal trgantung tu, acara balut mumia.
ade gak acara utk couple(utk mak2 n bapak2) spt- sehati berdansa, bowling kelapa, sambutlah sayang(sambut belon air sbnrnye), cari pasangan (mate mak2 kene tutup n kene ikut arahan anak2 buah), harta family( ade klu2 utk setiap fmly, n kene cari klu tu fmly mane punye)..pastu mkn tghari,
n acara penyampaian hadiah, ucapan dari nenek, n ucapan dari setiap anak hajah halimah..




gmbar aku je x de dlm ni..sbb tgh amik brg..adoi..


family mak long

fmly mak ngah


fmly pak itam

fmly pak andak
fmly makteh

fmly pak uda(kami la ni..)

fmly pak usu

15 comments:

dj said...

waa. hepy famly! kte name cousins sniri pon x knal.. huhu

fieqa said...

wahh3..
best2..
siap ade baju ngn kaler tersendiri lagi..
havoc tol..
hehee..
eit, tag jgn lupe..hehehhh

piece-of-me said...

wooo fun2!!

s.e said...

rose. jdkan aku anak angkat family ko. hahaha

..alicia-rnro.. said...

dj-laa..nape cmtu dik??x rapat eyh sesame ahli keluarga?..kami name anak2 cousin2 pon ingat gak..

fieqa-iye2..tak lupe punye pasal tag tu..agak bz sket lately..ngee..;)

kak izah-mesti la fun2..hehe..

S.E-bley2..tp ko kene maen violin utk kami dulu..haha..

s.e said...

tak blh jadi cmtu jeke? weyhh smart gle ahh suma ada theme colour sendiri

shahkang said...

kagum dengan ikatan keluarga anda :)

ur lil sis.. said...

it's one of da bez day in 2008 4 me...
huhu..
diedit dr ayt pak andak..

..alicia-rnro.. said...

S.E-bley2..haha..smart eyh?tu idea cousins2 aku tu laa...aku tukang balut hamper2 n rancang2 bab aktiviti je..

shahkang-heh~tak terkata...ikatan fmly kami mmg sgt rapat..

lil sis@linda-mane aci edit dr pak andak punye msg yg die bg kat hp papa..hahahaha..

emosah said...

ala...
kenapa x da warna hijau???

nisa' said...

huhu.. yuppa2.. mmg best.. so next year konpem wat lg... but kite akn khlg lg sorg la famili sbb fly.. huhu... btw.. mcm knal je pak andak tu.. haha

..alicia-rnro.. said...

emosah-ade sbnrnye..tp fmly tu x dtg sume..n ade yg lmbt..n yg dtg ade yg x pkai kaler ijau..so, ak mls letak pics diorg..haha..

kak nisa-best gilerrr ah..ala..nina dpt join lg la thun dpan..sbb insyaallah fly 2010..hehe..papa r yg bising2 psl msg pak andak tu mase dlm kreta..

qida said...

qida

memang best waktu ni....
fmily kite mmg best n sempoi.....
rindunye kt korang sume.......
hurmmm....thun dpan kite wat lg gempak k.....knangn terindah 2008...hope slpas ni ubungn fmily akhsah lebih erat....(: luv u!!

. p i s e y . said...

hohoh.giler best.

n ak rs tmpt ni familiar jek.hehe.

cam condo tmpt tym kecik2 dulu kitorg satu famly slalu pegi.waaa^^

..alicia-rnro.. said...

qida-windu gak kat korang sume..mmg best gile time tu...

pisey-yeke?..name tmpt tu glory beach resort...maybe la kot..